top of page
zonneboilers

SIMON BEKAERT:
ZONNEBOILER VOOR SANITAIR WARM WATER

ZONNEBOILERS IN ELINGEN EN OMSTREKEN

Waar zonnepanelen elektriciteit halen uit zonlicht, gebruikt een zonneboiler de zon om warmte te produceren. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is zonne-energie quasi onuitputtelijk, CO²-neutraal en gratis. Moderne verwarmingssystemen kunnen met zonnecollectoren worden gecombineerd tot een zonneboilersysteem voor warmwaterbereiding en voor extra warmte aan het verwarmingscircuit.

VOORDELEN VAN EEN ZONNEBOILER

  • Oneindig veel energie, volledig gratis

  • Geen CO²-uitstoot bij het gebruik van de zonneboiler

  • Een fikse kostenbesparing

  • Minder verbruik van fossiele brandstoffen

  • Zonneboilers kunnen met bestaande systemen gecombineerd worden

  • Een hoog rendement, ook in de winter

zonneboiler

Elke zonneboiler bestaat uit 2 basisonderdelen: de collector die energie verzamelt van de zonnestralen en de boiler, een voorraadvat waarin het water wordt opgeslagen. Zonnecollectoren worden vaak op het dak geplaatst. Ze vangen de energie van de zon op via een absorbeerder waarin een speciale warmtedragende vloeistof wordt opgewarmd. Een pomp brengt deze vloeistof naar de warmtewisselaar in de boiler waar warmte-energie zorgt voor warm water in het voorraadvat, opgeslagen en klaar voor later gebruik. Bij te weinig zonnestraling om het water te verwarmen, wordt het water in het voorraadvat door een conventioneel verwarmingssysteem opgewarmd tot de gewenste temperatuur.

HEEFT EEN ZONNEBOILER ALTIJD ZON NODIG?

De zon hoeft niet altijd te schijnen om warmte te produceren, dat is ook het geval bij bewolkt weer of tijdens de wintermaanden. Afhankelijk van het jaarlijkse gemiddelde rendement kunt u met een zonneboiler zo’n 50% van uw sanitair warm water verwarmen. De zonneboiler wordt gekoppeld aan naverwarming, zoals een doorstroomboiler, geiser, warmtepomp of centrale verwarmingsketel om alle dagen van het jaar te genieten van de perfecte warmwatertemperatuur.

ZONNE-ENERGIE VOOR VERWARMING

Niet alleen voor huishoudelijk warm water, ook voor verwarmingsondersteuning kan de vloeistof die in de collectoren wordt verwarmd ingezet worden. Zo geniet u van een aanzienlijke kostenbesparing, omdat de verwarmingseenheid door deze verwarmingsondersteuning van de zonneboiler ook bij lagere temperaturen vaak uitgeschakeld kan blijven.

UW PLAATSER VOOR ZONNEBOILERS IN ELINGEN, HALLE, LEMBEEK, BEERSEL, PEPINGEN, ... . SIMON BEKAERT STAAT IN VOOR INSTALLATIE, ONDERHOUD EN HERSTELLINGEN VAN ZONNEBOILERS!

bottom of page